Het Vlaams Wushu Instituut omkaderd de Body-Mind & Soul dag in het Oscar Romerocollege

Op 21 februari jongstleden ging de jaarlijkse editie door van de Body-Mind en Soul dag, een organisatie van het Oscar Romerocollege te Dendermonde. Elk jaar krijgen de laatstejaars een 15-tal workshops gepresenteerd waarin ze verschillende zaken leren. Het Vlaams Wushu Instituut verzorgde er 4 workshops: Chinees boksen en zelfverdediging, stokvechten, wushu en Taijiquan/meditatie. Van de 260 leerlingen schreven er zich meer dan 100 in voor de voorgenoemde workshops.

Het Oscar Romerocollege is recent ontstaan door vele scholen in het Dendermondse te overkoepelen, met zo’n 4500 leerlingen en 450 leraars! De dag begon in de grote zaal waar Patrick Van Campenhout, hoofdleraar van het VWI, de verwelkoming deed en een korte presentatie met demonstraties voor de leerlingen. Daarna ging heel de groep ontbijten, de leerlingen hadden een gezond ontbijt georganiseerd in de grote restaurant van het college.

De workshops werden zeer enthousiast gevolgd door de jonge mensen en de verschillende leraar-begeleiders per groep waren onder de indruk van wat wushu te bieden heeft.

Op het einde van de BMS-dag werd nog een afsluitend moment gedaan met groepen die hun kunde lieten zien, bijvoorbeeld trommelen, en de groep van Taijiquan die een 40 minuten initiatie kregen konden reeds onder begeleiding van de dames van het VWI een korte vorm lopen, tot groot enthousiasme van de omstaanders.

Patrick Van Campenhout zal nu afwegen dat er geen verdere initiatieven kunnen worden genomen in het college om op regelmatige basis de leerlingen van sport te voorzien, vooral wushu voor een Kung Fu Kids afdeling van het Oscar Romerocollege?

Iedereen ging met een goed gevoel naar huis en de directeur maakte reeds afspraak om de editie van 2018 door ons terug te laten presenteren. Dit is een voorbeeld van de grensoverschrijdende initiaties naar scholen toe die door de sportclubs en federaties kunnen worden gesensibiliseerd.

Het VWI team

IMG_2091.JPG

arena_starstone_logo_landscape.png

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer