Aanspreekpersoon Integriteit (API)

Een Aanspreekpersoon Integriteit is binnen de sportfederatie het eerste aanspreekpunt voor wie een vraag, opmerking, klacht of andere boodschap heeft in verband met fysiek, psychisch of seksueel grensoverschrijdend gedrag en integriteit.

De API luistert naar de vraag of het verhaal en verwijst de melder door wanneer nodig of verleent advies bij de mogelijke vervolgstappen, zonder aan waarheidsvinding te doen.

De API van de VWUF zorgt ervoor dat elke vraag of klacht serieus genomen wordt. Hij of zij ziet erop toe dat de interne procedure gevolgd wordt en biedt ondersteuning bij de stappen die moeten worden gezet tijdens het intern behandelen van een vraag, klacht of melding. De API volgt hiervoor een handelingsprotocol. De API heeft geen hulpverlenende of onderzoekende rol en is niet gebonden door het beroepsgeheim. Voor professionele ondersteuning, hulpverlening of melding, verwijst de API door naar externe instanties binnen hulpverlening, politie en justitie.

Heb je een probleem en wil je dit melden aarzel dan niet om onze API te contacteren. Dat kan telefonisch of via e-mail naar :

Marleen De Smet
marleen148@yahoo.com
0497/25.87.10

arena_starstone_logo_landscape.png

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer