Clubs aangesloten bij de Vlaamse Wushu Federatie

Deze lijsten bevatten alleen clubs die aangesloten zijn bij de Vlaamse Wushu Federatie. De lesgevers zijn door ons erkend en wanneer je in deze clubs traint met een geldige licentie ben je ook correct verzekerd volgens de normen van het geldende sportdecreet. Voor clubs en scholen die niet op deze lijst zijn opgenomen kunnen wij op geen enkele manier garant staan ook al beweren de leraars wushu, kungfu, taijiquan of één van de vele Chinese krijgskunsten te beoefenen.

Een eerste lijst, Taijiquan, qigong en andere zachte interne stijlen, verwijst naar de clubs waar je de zogenaamde interne wushu-stijlen kan aanleren. Deze zachte vormen van wushu zijn bij uitstek geschikt voor iedereen die al wat ouder is of voor mensen die op zoek zijn naar een meer innerlijke aanpak van een krijgskunst. 

De tweede lijst, Kungfu Wushu, Sanda, Chinees worstelen, en andere externe stijlen, bevat de clubs waar je de externe vormen van wushu kan beoefenen. Dit is de kungfu in al zijn varianten die we kennen uit de films. Deze hardere vormen van wushu zijn fysiek een pak zwaarder, met meer nadruk op snelheid en kracht en daarom zijn ze in de eerste plaats aantrekkelijk voor kinderen en jongeren. Toch is het niet zo dat Kungfu alleen aangewezen is voor jongeren of jong volwassenen. Ook ouderen kunnen mits een aangepaste training nog externe vormen van wushu beoefenen.

arena_starstone_logo_landscape.png

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer