Succesvol competitie weekend voor de Vlaamse Wushu Federatie

Dit weekend was voor onze federatie zeer druk want er waren twee competitiedagen gepland. Zaterdag ging in Dendermonde de Vlaamse Interclub Wushu Cup voor de jeugd door. Naast de reguliere wedstrijd voor jongeren tot 17 jaar was er ook een initiatiewedstrijd voor jonge atleetjes die minder dan 2 jaar wushu beoefenen.

Aantreden voor een jury, in een grote zaal en in aanwezigheid van ouders en andere supporters...het kan behoorlijk intimiderend zijn voor een kind en dus is dit soort gewenningswedstrijden een belangrijke opstap naar deelname aan een volwaardig kampioenschap.

We waren dan ook bijzonder blij dat zeven scholen de oproep van de organisator, het Vlaams Wushu Instituut, hadden opgevolgd en ook kinderen die nog niet zolang aan wushu doen, naar dit kampioenschap hadden gestuurd. Met 125 deelnemers was dit een schitterend evenement dat volledig aansluit bij onze strategische doelstelling om een gezonde competitiecultuur aan te moedigen.

Foto's kan je bekijken op www.flickr.com Zoek op VWuF fo surf rechtstreeks naar de volgende albums:

https://www.flickr.com/photos/149069013@N05/albums/72157680200577410
https://www.flickr.com/photos/149069013@N05/albums/72157678494437524

Zondag ging in Leuven de bekende Golden Dragon Cup door. Dit Open Belgische krijgskunsttornooi wordt reeds voor de 20e keer georganiseerd door Long Hu Men Leuven en zoals steeds was de organisatie en de omkadering door de gespecialiseerde scheidsrechters, o.l.v. Roland Quenon, perfect.

De Golden Dragon cup mag dan wel een kampioenschap zijn met echte full contact wedstrijden maar de sfeer is zeer vriendschappelijk en fair-play en sportiviteit worden zeer hoog aangeslagen. Naast de gebruikelijke medailles worden er ook een aantal bekers uitgereikt. De grootste gaat naar de beste kamper van het kampioenschap, over de categorieën heen, maar niet toevallig is de tweede grootste en belangrijkste beker die voor de kamper die het meeste sportiviteit en fairplay toonde.

Wushu20170318-123.jpg

Interclub2017.jpg

arena_starstone_logo_landscape.png

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer