Wushu training na de corona crisis: fase 3

Vorige week besliste onze regering welke de volgende stappen in de gefaseerde heropstart van het openbaar leven en dus ook de sportbeoefening zullen zijn. Alle instellingen en organisaties die bezig zijn met sport (zoals ADEPS, Sport.Vlaanderen, VSF, AISF, enz.) hebben al uitgebreide instructies, draaiboeken en checklists gepubliceerd om os te helpen om op een correcte manier onze trainingen terug op te starten.

Het goede nieuws is natuurlijk dat we vanaf 8 juni opnieuw indoor kunnen trainen, ook al is dat met strikte richtlijnen. De voorkeur moet evenwel blijven uitgaan naar outdoor trainingen. Het maximum aantal deelnemers blijft ook 20 personen en dit moeten per groep steeds dezelfden zijn. Als alle goed blijft verlopen en het aantal COVID 19 gevallen blijft dalen dan zal dit maximum op 1 juli worden verhoogd tot 50 personen. Er zit dus meer goed nieuws in de pijplijn.

Fysiek contact is nog steeds niet toegestaan tenzij voor kinderen jonger dan 13 jaar. De meesten onder ons zullen zich dus nog steeds moeten beperken tot trainingen zonder contact. Vergeet daarbij de regel van anderhalve meter afstand niet en ook het belang van hygiëne door het ontsmetten van handen voor en na de training en deel geen materiaal met elkaar.

Uitgebreide instructies en antwoorden op mogelijke vragen vinden jullie in de volgende documenten:

Heropstart vechtsportbeoefening in tijden van corona
FAQ Sport.Vlaanderen

 

arena_starstone_logo_landscape.png

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer